Lite flera presenter...

till 7-åringen har det blivit. Igår, medans han var i skolan så hann jag få ihop tre plagg till, slå in alla presenter och gömma dem på begäran. Det blev ett mysset i velour, som kanske är "lite mycket", men det är helt enligt sonens önskemål och det är ju han som skall vara nöjd. Lite lätt pyjamasvarning kanske, men setet är samtidigt ganska tufft och det är ju inte säkert att det alltid kommer bäras tillsammans. Sömnaden gick helt och hållet smärtfritt när setet syddes. Ett tag trodde jag att jag lyckades göra grenmåttet för kort (för ovanlighetens skull satte jag inte mudd eller en linning) men det visade sig funka riktigt bra. Sonen brukar oftast dra ner byxorna lite ändå så de liksom hänger på höfterna.

För skojs skull så kollade jag klockan innan jag började med t-shirten. Kan vara lite kul att ha ett litet hum om ungefär hur lång tid det tar att sy en t-shirt. Från trädning av båda maskinerna, till sista söm var sydd tog det ganska precis 40 minuter. Tillklippning av t-shirten ingår ju inte i det, men det ger inte många extraminuter. Sedan vinner man ju tidsmässigt på att sy fler lika plagg, eller i liknande färger så att trådbytena blir minimala. Denna gången fick jag trä om CoverPron en gång för jag valde att fålla och sy stickningar med en färg och sy dit kantbanden med en annan. När jag syr en t-shirt gör jag enligt nedan (med få undantag):

1. Syr ihop ärmar med fram och bakstycke på overlock
2. Stickar ned ärmsömmar på CoverPron med avig trippelsöm
3. Fållar t-shirten nedtill på CoverPron med avig trippelsöm
4. Bandkantar ärmslut (eller fållar enligt ovan) och halsringning, syr med storlekslapp
5. Syr ihop halsringningens avslut på hushållsmaskinen, stickar ned sömmen
6. Syr ihop ärmsluten vid bandkantningen på hushållsmaskinen
7. Syr ihop högersidan av t-shirten på overlocken från ärm till tröjans avslut
8. Syr ihop vänstersidan, omvänt från avslut till ärm, ser till att få med namnbandet


Velourset i stl 122. Tyget inhandlat på Jofotex och är orangeröda Jeepar på aubergin/lila botten. Matchade upp det hela med muddar i jersey från Mjuka Tyger (legat länge i syskåpet, men nu äntligen börjar den ta slut, passade perfekt här). Ljusare orange stickningar (trots att jag använde den mörkaste orange jag har) i raglansömmar, till fållning och till grensömmen på byxorna. Sonen nöjd = jag nöjd!


T-shirt i JNYdesigns turkosa "Farmer"tyg. För att få ett lite "tuffare" intryck använde jag mig utav svart tråd till fållning och nedstickning av raglansömmarna. Bandkantade med "Farmer"tyget, hade kunna tagit svart också, men det hade gett lite väl "tufft" intryck tycker jag.

Nu är storlekslapparna slut i stl 122. Och i några andra storlekar. Så jag hoppas att de storlekslappar jag varit med och sambeställt genom en annan bloggerska snart kommer. Börjar bli i trängande behov utav dem. Visserligen har jag nog bestämt mig för att avstå marknadsförsäljning i slutet på sommaren, men de behövs för personligt bruk. Att inte sätta dit några storlekslappar skulle förvirra både barn och make eftersom de äntligen börjar få kläm på själva vilka siffror det skall vara i kläderna. Jag vill njuta till 100% av sommaren i år och inte ha några "måsten" liggande. Däremot kommer jag självklart ta emot mindre beställningar.